023 - 574 7605

Huisregels van Siam Haarlem

 

Iedereen die een bezoek brengt aan onze salon verklaart akkoord te gaan met onze huisregels.

 

Graag willen wij u bedanken voor de samenwerking,

 


 

 • Er vinden GEEN erotisch getinte massages plaats en dit is ook niet bespreekbaar.
 • In de Oosterse massage past geen alcohol. Daarom verstrekken wij dit ook niet. Wij kunnen geen klanten masseren die onder invloed zijn.
 • In principe zijn al onze massages met onderkleding, bij sommige massages kan onderkleding een belemmering zijn. In dit geval zullen wij dit met u bespreken.
 • Het is de masseuse toegestaan de massage af te breken wanneer een klant zich niet respectvol of ongepast gedraagt. Het vooraf betaalde bedrag is dan niet terug te vorderen.

 


 

 • Bent u reeds onder behandeling van arts, therapeut of gebruikt u medicijnen, overleg dan eerst met uw arts of de massage behandeling mogelijk is.
 • Het is in uw eigen belang om uw relevante medische gesteldheid kenbaar te maken voorgaande de behandeling.
 • Wij vinden hygiëne belangrijk. Er wordt gezorgd voor een prettige omgeving en schone handdoeken.
 • Houd er rekening mee dat u niet met een volle maag naar de massage praktijk komt.

 


 

 • Onze praktijk is niet verantwoordelijk voor beschadiging of het verlies van uw persoonlijk bezittingen.
 • Om de rust in de praktijk te behouden vragen wij u om uw mobiele telefoon uit te schakelen.
 • De behandelingen kunnen voorlopig alleen afgerekend worden in contanten.

 

Corona regels

 

Wat kunt u van onze medewerkers verwachten:

 1. Onze gastvrouw zal u bij binnenkomst eerst vragen of u of een van uw gezinsleden corona

      gerelateerde klachten heeft.  Heeft u of iemand van uw gezinsleden klachten. 

     Dan kan de behandeling geen voortgang vinden.

 1. Voor aanvang van de behandeling zal de massage tafel gedesinfecteerd en van schone lakens voorzien zijn.
 2. Onze masseuse zal voor aanvang van de behandeling haar handen wassen en een desinfecterende

     handgel gebruiken.

 1. Onze masseuse zal altijd tijdens de behandeling een mondkapje dragen.
 2.  Onze medewerkers zullen alle gebruikelijke geldende gedragsregels in acht nemen.
 3. Onze gastvrouw zal er op toezien dat in de winkel de geldende 1,5 meter afstand tussen

Onze gasten gehandhaafd wordt.  Mochten er te veel gasten in de winkel zijn dat de 1,5 meter

regel niet gehandhaafd kan worden dan zal zij bepaalde gasten verzoeken om buiten te wachten.

Wat verwachten wij van onze gasten:

 1. Houdt u aan alle gebruikelijke geldende gedragsregels i.v.m. Corona.
 2. Volg de aanwijzingen van ons personeel altijd stipt op. Ze zijn bedoeld voor zowel u eigen veiligheden gezondheid als de onze.
 3. Voor aanvang van de behandeling zullen wij u vragen om uw handen te wassen en of

de desinfecterende handgel te gebruiken.

 1. Als u uw handen gewassen en gedesinfecteerd heeft, daarna gaarne geen gebruik meer

maken van uw mobiele telefoon of anderen persoonlijke items, aangezien deze  al besmet  zouden kunnen zijn.

 1. Probeer zoveel mogelijk om de 1,5 meter in onze winkel te bewaren.
 2. Kom niet te vroeg voor uw afspraak, ongeveer 5 min. van tevoren is voldoende. En blijf na afloop (hoe gezellig we het ook vinden) niet te lang hangen.
 3. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het niet te druk wordt in de winkel.

Samen proberen we gezond te blijven.

Wij bedanken u voor uw begrip en medewerking en wensen.

U alle gezondheid toe.

 


 • Your Title Goes Here 50% 50%

Unesco heritage status – Naud Thai of Traditional Thai Massage

Nuad Thai of Traditionele Thaise massage wordt beschouwd als onderdeel van de kunst, wetenschap en cultuur van de traditionele Thaise gezondheidszorg en heeft daardoor de Unesco heritage status gekregen.

Unesco heritage status

Als een niet-medicinale remedie en manuele therapie gaat het om lichamelijke manipulatie waarbij de masseur of masseuse  helpt het lichaam, de energie en de structuur van de patiënt in evenwicht te brengen om ziekten te behandelen waarvan wordt aangenomen dat ze worden veroorzaakt door de obstructie van de energiestroom langs ‘sen’, lijnen die kriskras het menselijk lichaam doorkruisen.

Deze manipulatie is bedoeld om de vier lichaamselementen te normaliseren: aarde, water, wind en vuur. Om geblokkeerde routes te openen, voeren Nuad Thai-therapeuten een combinatie van manipulaties uit met behulp van hun handen, ellebogen, knieën en voeten, samen met kruiden hete kompressen om ontstekingen te verminderen.

Momenteel wordt Nuad Thai in twee hoofdtypen ingedeeld: Nuad Thai-therapie en Nuad Thai voor gezondheidsbevordering. Nuad Thai heeft zijn wortels in zelfzorg in de Thaise boerenmaatschappij van vroeger; elk dorp had massage-genezers waar dorpelingen zich naar zouden wenden wanneer ze spierpijn hadden door te werken op het veld.

In de loop van de tijd hebben deze ervaringen zich ontwikkeld tot een formeel kennissysteem en is de Thaise massage onderdeel van het Medisch systeem van Thailand.

 

Traditionele Thaise massage of nuat phaen boran (Thai: นวดแผนโบราณ, "antieke massage stijl"), is een van 's werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

Thaise massage is meer dan 2.500 jaar oud. Van oorsprong Indiaas, is deze massagevorm samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Niet alleen het lichaam, maar ook de geest voelt zich bevrijd. Dit holistische idee – onverbrekelijke verbinding van lichaam en geest – heeft zijn wortels in het boeddhisme.

De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. Veel van de kennis van de massage ging echter verloren bij de vernietiging van de oude Thaise hoofdstad, Ayuthaya in 1767. Koning Rama III gaf in 1832 opdracht de overblijfselen van deze traditie vast te leggen in steen. Deze friezen kunnen vandaag nog steeds bewonderd worden in de tempel van Wat Pho in Bangkok.

Wie in de Thaise hoofdstad Bangkok de Wat Pho-tempel bezoekt, vindt in de schaduw van de reusachtige liggende gouden boeddha van 15 meter hoog en 46 meter breed de restanten van een school voor traditionele Thaise geneeskunde uit de 18e eeuw. Op de muren zijn nog de instructies voor de studenten geschilderd; op anatomische afbeeldingen laten ze zien waar zich de energiepunten van het menselijk lichaam bevinden. De studenten leerden de voorschriften vanaf de muren uit het hoofd. Overal staan standbeelden in een yogahouding. De eeuwenoude traditie wordt in de tempel nog steeds voortgezet.

Hoewel de massage traditioneel door monniken in boeddhistische tempels werd beoefend, is het beroep niet meer beperkt tot de tempelomgeving. Thaise massage wordt nu overal in Thailand beoefend, op massagescholen, in ziekenhuizen, in hotels, op het strand.

Contact

Gedempte Oude Gracht 19

2011 GK Haarlem

T: 023 - 574 7605

T: Mobiel nummer is niet beschikbaar